Uwaga! Work Service ostrzega, przed fałszywymi ofertami pracy na zewnętrznych portalach rekrutacyjnych,
w których przestępcy podszywają się pod Work Service w celu wyłudzenia danych osobowych.

Relacje inwestorskie
> Strona główna > Centrum prasowe > Informacje prasowe > Grupa Work Service > Zmiany w zarządzie Work Service

Zmiany w zarządzie Work Service

Maciej Witucki złożył rezygnację z funkcji prezesa spółki Work Service. Z zasiadania w zarządzie zrezygnował również Tomasz Ślęzak, który był wiceprezesem Work Service.

Maciej Witucki swoją funkcję będzie pełnił do 28 lutego tego roku. Z kolei Tomasz Ślęzak zrezygnował ze skutkiem natychmiastowym. Pozostanie on w spółce, ale nie jako członek zarządu.

Zmiany mają na celu optymalizację struktury zarządczej i dopasowanie jej do zmienionego kształtu Grupy. Podczas lutowego posiedzenia Rady Nadzorczej Spółki planowane jest głosowanie nad kandydaturą Iwony Szmitkowskiej na stanowisko Prezesa Zarządu.

„Bardzo dziękuję Maciejowi Wituckiemu i Tomaszowi Ślęzakowi za lata zaangażowania w zarządzania spółką a w szczególności za ostatnie miesiące w których management dokonał spektakularnego procesu restrukturyzacji zadłużenia. Pozwala to dziś z optymizmem spoglądać na dalszy rozwój Grupy Work Service. Równocześnie chciałbym poinformować iż na najbliższym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy zaproponuje kandydaturę Macieja Wituckiego na członka Rady Nadzorczej Work Service SA” – mówi Paul Sofianos, Przewodniczący Rady Nadzorczej

Work Service jest największą spółką sektora usług personalnych w Polsce i liderem w regionie CEE. Głównym inwestorem finansowym w Work Service jest fundusz private equity PineBridge Investments. Spółka jest notowana na giełdach w Warszawie i Londynie.

Kontakt dla mediów:

Marek Gieorgica